Matematik

væksthastighed - hvordan beregner man det?

10. februar kl. 11:28 af SkolleNørd - Niveau: B-niveau

Hej

Er der nogle,der kan forkælare mig hvad der menes med væksthastighed i matemstik og hvilken formel, der skal bruges i opgave c i den vedhæftede?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. februar kl. 12:40 af ringstedLC

Generelt: Væksthastighed er tilvækst af y pr. x:

\begin{align*} \textup{v\ae ksthastighed} &= \frac{\Delta y}{x} \end{align*}

Her er væksthast. den årlige tilvækst i længde. I b) bestemmes væksthast., når leguaner har alderen 2 år.

c) Lav en monotoniundersøgelse af f '(x) og bestem dens maks.


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. februar kl. 12:44 af ringstedLC

c) Alternativ: 

\begin{align*} f(x) &= \frac{M}{1+c\cdot e^{-a\,M\,x}} &&\textup{formel (179)} \\ \Rightarrow f'_{maks}(x) &= \frac{M}{2} \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. februar kl. 12:45 af ringstedLC


Skriv et svar til: væksthastighed - hvordan beregner man det?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.