Matematik

b) Bestem f'(g(0)), f'(g(1)) og f'(g(3))

12. februar kl. 16:06 af efujw - Niveau: B-niveau

hej jeg har opg som er  Bestem f'(g(0)), f'(g(1)) og f'(g(3))

jeg ved at f(x)=3x-7 

og har en graf af g som er her 

hvad er  f'(g(0)), f'(g(1)) og f'(g(3))


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. februar kl. 16:18 af MentorMath

Hej - Er det funktionen f, der er givet ved y = 3x - 7, eller f ' ?


Svar #2
12. februar kl. 16:34 af efujw

hej det ved jeg ikke der står at funktionen f er bestem, ved f(x) = 3x - 7


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. februar kl. 16:48 af MentorMath

Hej igen - Okay, i så fald bliver den afledede funktion til f en konstant funktion. 

Når vi differentierer funktionen f, bliver konstanten, der er ganget på den variable, stående, mens x differentieret giver et ettal. Konstantleddet giver 0.

Altså fås

f '(x) = 3, for enhver værdi af x.

Det vil sige, at f '(x) er en funktion, vis graf er en ret linje, som skærer y-aksen i 3 og er parallel med x-aksen, og som derfor slet ikke afhænger af x. 

Da f '(x) ikke afhænger af x, afhænger f '(g(x)) ligeledes ikke af funktionen g(x). 

For den sammensatte funktion f '(g(x)) gælder altså at f '(g(x)) = 3, uanset hvilken x-værdi vi vælger.


Brugbart svar (1)

Svar #4
12. februar kl. 16:48 af MentorMath

Se bilag til #3.


Svar #5
12. februar kl. 16:51 af efujw

tak for hjælpen 


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. februar kl. 16:53 af MentorMath

Selv tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. februar kl. 17:39 af ringstedLC

#0 Vedhæft meget gerne et billede af hele opgaven, så vi også får opgaveteksten.


Skriv et svar til: b) Bestem f'(g(0)), f'(g(1)) og f'(g(3))

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.