Matematik

Find f'(x)

15. februar kl. 16:54 af lepidoptera - Niveau: A-niveau

Er ikke den skarpeste til differential regning - er der en der kan hjælpe?

Se vedhæftede


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. februar kl. 17:06 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. februar kl. 17:06 af SuneChr

Differentiér led for led og benyt
(kxn)´ = knxn - 1

Lærebogen er også til nytte.


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. februar kl. 17:07 af ringstedLC

\begin{align*} \bigl(k\cdot f(x)\bigr)' &= k\cdot \bigl(f(x)\bigr)' &&\textup{formel (131)} \\ \bigl(\tfrac{1}{3}\,x^3\bigr)' &= \tfrac{1}{3}\cdot \bigl(x^3\bigr)' \\ \bigl(x^{a}\bigr)' &= a\cdot x^{\,a\,-\,1} &&\textup{formel (143)} \\ \bigl(x^3\bigr)' &= 3\,x^{\,3\,-\,1}=3\,x^{\,2} \\\end{align*}

Fortsæt selv!


Skriv et svar til: Find f'(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.