Matematik

Ligning med kvadratrod

10. marts kl. 20:00 af DanielNØ - Niveau: 10. klasse

Jeg har en ligning og det er alt for længe siden jeg gik i skole til at huske hvordan den skal løses.

Er der nogen der kan kigge på denne og se om de kan løse den.

Der er vedhæftet et billede af ligningen og de parameter der skal bruges dertil:

V1, er svaret jeg leder efter

d, er 0,098m

h, er 0,6m

L, er 5m

Taker for hjælpen og svaret.
Mvh. Daniel

Vedhæftet fil: Tæthedsklasse.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. marts kl. 20:24 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. marts kl. 20:34 af ringstedLC

Indsæt værdierne og fat i lommeregneren:

\begin{align*} V_n &= 0.100\,h\,L\,\sqrt{d} \\ &= 0.1\cdot 0.6\cdot 5\cdot \sqrt{0.098} \\ V_n &= 0.3\cdot \sqrt{0.098}=...\;(\textup{liter}) \\\\ V_s &= 0.015\,h\,L\,\sqrt{d} \\ &= 0.015\cdot 0.6\cdot 5\cdot \sqrt{0.098} \\ V_s &= 0.045\cdot \sqrt{0.098}=...\;(\textup{liter}) \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. marts kl. 23:38 af SuneChr

Der er dog, med enhederne på venstre og højre side, ikke overensstemmelse:
        V1 = 0,1·h·L·\sqrt{\textup{d}}
hvor højre side må være  \textup{m}^{\frac{5}{2}} , såfremt faktor 0,1 er dimensionsløs.


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. marts kl. 02:22 af ringstedLC

#3 Jeg bemærkede "problemet" og undlod derfor at medtage enheder i opstillingen. Det må være derfor, at opgaven specificerer i hvilke enheder værdierne skal måles.


Skriv et svar til: Ligning med kvadratrod

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.