Matematik

f(x) og g(x) funktion

13. marts kl. 17:57 af Simlars - Niveau: A-niveau

har brug for hjælp til denne opgave

Vedhæftet fil: Billede1.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. marts kl. 18:36 af MentorMath

Hej,

a) f(3) er funktionsværdien hørende til x = 3. 

Funktionsværdien f(3) fås derfor ved, at vi indsætter 3, på pladsen for x, i regneforskriften for funktionen f.

b) g(f(x)) kaldes en sammensat funktion, da g er en funktion, vis uafhænige variabel (argument) er en funktion.

g(f(x)) fås altså, på samme måde som i a), ved at indsætte udtrykket for f, på pladsen for x, i regneforskriften for funktionen g.


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. marts kl. 18:38 af MentorMath

Se eventuelt:

https://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-c/funktioner/hvad-er-en-funktion


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. marts kl. 18:38 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. marts kl. 18:39 af ringstedLC

a)

\begin{align*} f(3) &= e^{3^2-9}=... \end{align*}

Tip: a0 = 1 , formel (23)


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. marts kl. 18:52 af ringstedLC

b)

\begin{align*} g\bigl(f(x)\bigr) &= \sqrt{\ln\bigl(e^{x^2-9}\bigr)+9} \\&=(...) \;,\;x>0 \end{align*}

Tips: 

\begin{align*} \ln\bigl(a^{r}\bigr) &=r\cdot \ln\bigl(a\bigr) &&\textup{formel (89)} \\ \ln\bigl(e\bigr) &=1 &&\textup{formel (86)} \\ \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. marts kl. 03:16 af SuneChr

Vi ser, at værdimængden for f  er { y | y > e- 9 } ,
som bliver definitionsmængden for g º f .
Ser vi isoleret på g , må definitionsmængden her være {x | x > 0  ∧  x ≥ e- 9 } = {x | x ≥ e- 9 } .


Skriv et svar til: f(x) og g(x) funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.