Kemi

beregning af volumen

02. april kl. 13:36 af lass668c - Niveau: Universitet/Videregående

Vurder, hvor mange ml CH3COOH 0,1 M der skal tilsættes til 100 ml NaOH 0,1 M for at nå den endelige pH-værdi på 12.

der vides K_a er på 1,79*10^-5.

hvordan løses dette


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. april kl. 21:50 af M2023

#0. Du har: x er antal L eddikesyre:

                                  HAc            +           OH-          →             Ac-          +         H2O

Start                      x·0,1 mol                 0,01 mol

Ligevægt:                    0                 (0,01 - x·0,1) mol             x·0,1 mol

Rumfang:                                            (0,1 + x) L

Koncentration:                            0,01 - x·0,1)/(0,1 + x)

pH = 14 + log[OH-] = 12 ⇒ [OH-] = 10-2 M

(0,01 - x·0,1)/(0,1 + x) = 0,01⇒

(1 - x·10)/(0,1 + x) = 1 ⇒

1 - x·10 = 0,1 + x ⇒

x = 0,9/11 = 0,082 L = 82 mL


Svar #2
03. april kl. 21:59 af lass668c

hvor tages der højde for den koncentrationen af OH^- ved ligevægt der vil være 0,01M, siden dit sæl skema er i mol og ikke koncentration


Skriv et svar til: beregning af volumen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.