Matematik

horholdet mellem kvadrater

07. april kl. 21:42 af nannanananan - Niveau: 8. klasse

heeej. min lære har givet os til opgave at finde ud af om forholdet mellem to kvadraters areal altid er 1:9 hvis forholdet mellem sidelængden er 1:3? det er til en stor aflevering til imorgen. ville bare spørge :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. april kl. 21:50 af SuneChr

Lad kvadrat1 have sidelængden s og arealet s2
og lad kvadrat2 have sidelængden 3s og arealet (3s)2 = 9s2 .


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. april kl. 21:54 af mathon

\small \small \begin{array}{llllll} \textup{1. kvadrat med siden }x> 0&\textup{Areal}=x^2\\&&&\textup{uanset v\ae rdien af x}\\ \textup{2. kvadrat med siden 3x:}&\textup{Areal}=\left (3x \right )^2=9x^2 \end{}


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. april kl. 22:32 af SuneChr

"... det er til en stor aflevering ...",
så må Jeres lærer, (der skal r på til sidst) også se, at afleveringen  e r  stor:
I skal også demonstrere, at I kender regnereglen om kvadratet på et produkt:  (ab)2 = a2b2
eller sagt med ord: kvadratet på et produkt er lig med produktet af faktorernes kvadrater.


Skriv et svar til: horholdet mellem kvadrater

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.