Fysik

Udregning af gnidningskoefficient

22. maj kl. 11:45 af Mads135566 - Niveau: Universitet/Videregående

Hej jeg forstår ikke hvordan man skal udregne gnidningskoefficenten.

1.1 + u*m*g*cos(theta) - m*g*sin(theta) = 0

U er gnidskoefficenten.

Jeg kender alle andre værdier og har tænkt at isolere for U men der får jeg reusltat 0.45 men det skal give 0.8


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. maj kl. 15:05 af peter lind


Brugbart svar (1)

Svar #2
22. maj kl. 15:13 af peter lind

Din formel er forkert. F og tyngdekraften trækker mod venstre og gnidningskraften virker mod højre.

I din profil siger du at du går i 3x; men i dit niveau skriver du videnskab. Efter sværhedsgraden vurderer jeg at dit niveau er forkert, Ret det. Jeg vil også gerne vide om du er på A eller B niveau


Svar #3
22. maj kl. 15:16 af Mads135566

#2

Din formel er forkert. F og tyngdekraften trækker mod venstre og gnidningskraften virker mod højre.

I din profil siger du at du går i 3x; men i dit niveau skriver du videnskab. Efter sværhedsgraden vurderer jeg at dit niveau er forkert, Ret det. Jeg vil også gerne vide om du er på A eller B niveau

#0

Hej jeg forstår ikke hvordan man skal udregne gnidningskoefficenten.

1.1 + u*m*g*cos(theta) - m*g*sin(theta) = 0

U er gnidskoefficenten.

Jeg kender alle andre værdier og har tænkt at isolere for U men der får jeg reusltat 0.45 men det skal give 0.8

Det er universitet niveau grunlæggende mekanik:

Hvad skal formlen så være?


Brugbart svar (1)

Svar #4
22. maj kl. 15:22 af peter lind

F + Ftyngde -Fgnidning = 0


Svar #5
22. maj kl. 15:30 af Mads135566

Så det bliver?

1.1 + 0.76*9.8*Sin(32) - U*0.76*9.8*Cos(32) = 0


Brugbart svar (1)

Svar #6
22. maj kl. 15:35 af peter lind

Ja du skal bare isolere μ og derefter dele med *0.76*9.8*Cos(32º)


Svar #7
22. maj kl. 15:36 af Mads135566

#6

Ja du skal bare isolere μ og derefter dele med *0.76*9.8*Cos(32º)

Jeg takker for hjælpen


Skriv et svar til: Udregning af gnidningskoefficient

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.