Matematik

Vektorfunktion

29. maj 2024 af Adl9 - Niveau: A-niveau

Hej jeg har brug fir hjælp med opgave b og c, har fået lavet a.

Har fået a til at være v(t)=(1 4)


Svar #1
29. maj 2024 af Adl9

#0

Hej jeg har brug fir hjælp med opgave b og c, har fået lavet a.

Har fået a til at være v(t)=(1 4)

Mener v(t)=(-4 1)


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. maj 2024 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. maj 2024 af peter lind

Begge dine løsninger til a er forkerte. Du skal differentiere sx'(t) og sy'(t) og derefter sætte t=1

b)  cos(u)=v(1)•(1, 0)/|v(1)|

c)løs ligningen v(1)•(13, 1) = 0


Svar #4
29. maj 2024 af Adl9

#3

Begge dine løsninger til a er forkerte. Du skal differentiere sx'(t) og sy'(t) og derefter sætte t=1

b)  cos(u)=v(1)•(1, 0)/|v(1)|

c)løs ligningen v(1)•(13, 1) = 0

har igen fået v(t) til (-4 1)

Og forstår ikke rigtig din forklaring på b og c.

Hvor får du (1,0) og (13,1) fra


Brugbart svar (1)

Svar #5
29. maj 2024 af Quarr

Jeg går i 2.g, men har et bud på hvordan det sidste spørgsmål kan besvares.

Start med omskrive linjen l på formen ax+by+c=0 til y=ax+b. Derudfra kan hældningen (a) for linjen l aflæses. Dernæst løses der for t når du sætter:

y'(t)/x'(t)=a (Her får du to t-værdier som du kan indsætte i vektorfunktionen og udregne punkternes koordinater)

Til sidst sætter du punkternes koordinater ind i -3x+13y+c=0 og løser for c.

- - -

Ja

 


Brugbart svar (1)

Svar #6
29. maj 2024 af peter lind

a er igen forkert

sx(x) = 3t2-6t-1 + 8  sy= 1  sæt t=1

b) (1, 0) er en enhedsvektor i x aksens retning. Prikker du den med en enkedsvektor får du |v|*cos(u) hvor u er den mellemliggende vinkel

c) (-3, 13) er en normalvektor for tangenten. For at de skal være parallelle skal deres skal deres skalarprodukt være 0 

Undskyld fejlen i spørgsmål c


Brugbart svar (1)

Svar #7
29. maj 2024 af ringstedLC

#6

\begin{align*} s_x({\color{Red} t}) &= t^3-3\,t^2-t+8 \\ v_x(t)=s_x'(t) &= 3\,t^2-6\,t-1+\,{\color{Red} 0} &&\Rightarrow \vec{v}=\binom{-4}{1} \end{align*}


Skriv et svar til: Vektorfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.