Matematik

Omskriv en forskrift til formen af en andengradsligning

04. juni 2024 af Chrishtxeren - Niveau: A-niveau

Hej folkens,

Jeg sidder og skriver noter til min kommende årsprøve i matemaitk, men jeg kan ikke huske, eller finde, hvordan man kan omskrive en forskrift til at passe med andengradsligning, f.eks. havde jeg den her opgave i en test for nyligt, men lærerns forklarelse og det jeg kan finde giver ikke helt mening, så er der nogen som kunne forklare hvordan? gerne ldit dummet ned :)

Gerne bare en forklarelse på hvordan man gøre det, om der er en metode eller ej, og hvis i vil må i gerne bruge billedet som eksempel på hvordan, mange tak på forhånd :))


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. juni 2024 af mathon

Brug
            \small \small \left ( a+b \right )\cdot \left ( c+d \right )=a\cdot c+a\cdot d+b\cdot c+b\cdot d


Brugbart svar (1)

Svar #2
04. juni 2024 af mathon

\small \small \begin{array}{llllllll} \textup{Forklaring:}\\&&p(x)=&\left ( 2x-1 \right )\cdot \left ( x+2 \right )=2x\cdot x+2x\cdot 2+\left ( -1 \right )\cdot x+\left ( -1 \right )\cdot 2=\\\\&&& 2x^2+4x-x-2=\\\\&&&2x^2+3x+\left (-2 \right ) \end{}


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. juni 2024 af ringstedLC

#0 Bemærk: En forskrift er ikke en ligning. Kun når en forskrift sættes lig med "noget" fx "0" eller en anden forskrift fås en ligning.


Skriv et svar til: Omskriv en forskrift til formen af en andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.