Matematik

Areal af trekat i kordinatsystem og spejl trekant

04. september kl. 17:32 af juliestuderer - Niveau: 7. klasse

Hejsa

Jeg har to spørgsmål til noget matematik

1. Jeg skal finde arealet af en trekant i et kordinatsystem, og jeg ved at man skal gange grundlinje og højde og herefter dividere med 2, men trekanten er skæv så jeg ved ikke hvordan jeg gør.

2. Jeg skal spejle en trekant i x-aksen, men ved ikke lige hvor den x-akse er. Den er vel allerede lidt i x-aksen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. september kl. 17:39 af mathon

Medsend trekanten i koordinatsystemet.


Svar #2
04. september kl. 17:41 af juliestuderer

Jeg ved ikke om det her virker men prøver lige.


Svar #3
04. september kl. 17:41 af juliestuderer

Her er det.

Vedhæftet fil:matematik.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #4
04. september kl. 17:53 af mathon

Tegn det kvadrat som går gennem trekantens vinkelspidser.
Træk de tre vinkelrette trekantsarealer fra kvadratets areal.
 


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. september kl. 17:54 af oppenede

C ligger symmetrisk i forhold til A og B, så den er ligebenet, dvs længden mellem A og B er grundlinje og afstanden mellem C og gennemsnittet mellem A og B er højde.


Svar #6
04. september kl. 17:59 af juliestuderer

Ok prøver lige :)


Svar #7
04. september kl. 18:11 af juliestuderer

Jeg har fået det til 15 men jeg er ikke helt sikker.

Sådan gjorde jeg:

Grundlinje = 5

Afstand fra c til grundlinje = 3,5?

Gennemsnit af 5 = 2,5?

2,5 + 3,5 = 6 x 5 = 30 : 2 = 15?

Er lidt forvirret så jeg er lidt i tvivl :)


Brugbart svar (1)

Svar #8
04. september kl. 19:08 af mathon


Brugbart svar (2)

Svar #9
04. september kl. 19:18 af mathon

#4 Fortsat:
                      \begin{array}{lllllll}\underset{\textup{kvadrat}}{\underbrace{ 6^2}}-\left(\underset{\textup{trekant}}{\underbrace{\tfrac{1}{2}\cdot 5^2}}+\underset{\textup{trekant}}{\underbrace{\tfrac{1}{2}\cdot1\cdot6}}+\underset{\textup{trekant}}{\underbrace{\tfrac{1}{2}\cdot1\cdot 6}} \right )=36-18.5=17.5 \end{}


Brugbart svar (2)

Svar #10
04. september kl. 19:35 af ringstedLC

Hjælpefigur til #4 og #9:

Vedhæftet fil:_0.png

Svar #11
04. september kl. 19:48 af juliestuderer

Tusind tak for hjælpen! Fandt også ud af at spejle figuren med min fars hjælp:) Hjælpefiguren virker rigtig godt, så den skal jeg huske til næste gang!


Brugbart svar (1)

Svar #12
04. september kl. 19:49 af ringstedLC

#7

2,5 + 3,5 = 6 x 5 = 30 : 2 = 15?

Når man ser bort fra de forkerte værdier, så regner du rigtigt, men du må ikke opstille dine beregninger på den måde.

Du kunne skrive:

\begin{align}A &= \frac{(2.5+3.5)\cdot 5}{2}=15 \end{}

Derved står der det samme på begge sider af lighedstegnene.


Svar #13
04. september kl. 19:53 af juliestuderer

Det giver god mening!


Brugbart svar (0)

Svar #14
05. september kl. 21:27 af Eksperimentalfysikeren

Jeg kan ikke se, hvor du har 2.5 og 3.5 fra.

Det ser ud til, at du regner med at grundlinien har længden 5, men her glemmer du, at det er 5 gange diagonalen i enhedskvadratet, så længden er 5 gange kvadratrod 2. Tilsvarende med højden.


Skriv et svar til: Areal af trekat i kordinatsystem og spejl trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.