Matematik

Potens- og kvadratrodsregning

08. september kl. 20:40 af KarlKantsten - Niveau: C-niveau

Jeg er ved at lære om potensregneregler og kvadratrodsregning og hvordan de er hinandens modsætninger.
Men jeg er kommet til kort ved et regnestykke, som sikkert er ganske simpelt, men min trætte hjerne kan simpelthen ikke se sig ud af, hvilken regneregel jeg skal anvende.
Opgaven er, at omskrive dette udtryk: X * X1/3 
Jeg ved at resultatet er X4/3
Men jeg har brug for at vide, hvorfor og hvordan.
På forhånd, tak for hjælpen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september kl. 20:54 af Eksperimentalfysikeren

Trin 1: xa*xb=xa+b

Triin 2: brøkregning i eksponenten.


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. september kl. 20:59 af ringstedLC

\begin{align*} a^{r}\cdot a^{s} &= x^{r\,+\,s} &&\textup{formel (18)} \\ x\cdot x^{\frac{1}{3}}=x^{1}\cdot x^{\frac{1}{3}} &= x^{1\,+\frac{1}{3}}=... \end{}

I din FS er potens- og kvadratrodsregning ikke hinandens modsætninger.


Svar #3
08. september kl. 21:10 af KarlKantsten

Tak!
Havde glemt at X = Xfor så at kunne anvende den formel.
 


Skriv et svar til: Potens- og kvadratrodsregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.