Matematik

Dobbeltpunkter og t værdier

18. september 2024 af Sophia2006 - Niveau: A-niveau
Er der mon nogle der kan hjælpe med denne, hænger hel fast
Vedhæftet fil: IMG_2993.jpeg

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2024 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. september 2024 af ringstedLC

a) Tegn kurven og afsæt punktet π / 3.

b) Punktet ligger på en af akserne. Hvis det fx er x-aksen sættes y(t) = 0 og ligningen løses (husk intervallet).


Svar #3
18. september 2024 af Sophia2006

Tak for hjælpen

Brugbart svar (0)

Svar #4
18. september 2024 af ringstedLC

ad b) Ligningen har seks løsninger. Tre af dem giver kurven en positiv værdi og af dem, er den ene = "15". De to andre løsninger giver dobbeltpunkterne.

c) Prøv at se om du kan selv!


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. september 2024 af M2023

#0. Løsning i Geogebra.

A er punktet for t = 0.

a) B er punktet for t = π/3. Punktets x,y-koordinater er: (10·cos(π/3) + 5·cos(-π),10·sin(π/3) + 5·sin(-π)) = (0,8.660).

b) C er punktet for t = π/2. Dette findes ved en symmetribetragtning, idet yderpunkterne er jævnt fordelt med afstanden 2π/4 = π/2. Den anden t-værdi, der giver punktet B, må ligge lige så langt efter π/2, som π/3 ligger før. Værdien af t bliver derfor: π/2 + (π/2 - π/3) = π/2 + π/6 = 2π/3.

c) De øvrige dobbeltpunkters x,y-koordinater er: (8.660,0), (-8.660,0), (0,-8.660). (Deres t-værdier er: ±π/6, π ± π/6 og 3π/2 ± π/6).

Vedhæftet fil:kurve.png

Brugbart svar (0)

Svar #6
19. september 2024 af M2023

#5... (Deres t-værdier er: π/6, 11π/6, π ± π/6 og 3π/2 ± π/6).

Brugbart svar (0)

Svar #7
21. september 2024 af ringstedLC

ad. b

Ligningen y(t) = 0 har faktisk syv løsninger, da y(0) = y(2 π) = 0.

Men fordi et dobbeltpunkt defineres som et punkt, hvor grafen skærer sig selv udelades disse løsninger.


Skriv et svar til: Dobbeltpunkter og t værdier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.