Matematik

Ligning for tangent

28. oktober 2024 af hfstudentt - Niveau: B-niveau

Hejsa. Jeg fårstår ikke helt, hvordan jeg løser denne opgave. 

Er det korrekt forstået, at ligningen for tangenten den er jo på formen ligesom en lineær funktion nemlig y=ax+b. Men hvordan gør jeg så her. Kan for det første ikke aflæse b-værdien, som vel er skærringen med y-aksen. Og for det andet, så er tangeterne vel allerde tegnet for mig, men jeg aflæser dem åbenbart forkert. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. oktober 2024 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. oktober 2024 af peter lind

Du behøver ikke nødvendigvis at kende tangentens skæring med y aksen for at finde b. Når du har fundet a og et vilkårligt punkt på tangenten (x1, y1) kan kan du finde b af y1 = ax1 + b.

a kan du finde som hældningen af tangenten.

Hvad har du aflæst forkert og hvad der den forkerte aflæsning?


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. oktober 2024 af mathon

\begin{array}{lllllll} \textup{Almen tangentligning:}\\&&y=f{\,}'(x_o)\cdot(x-x_o)+y_o\\\\ \textup{Tangentligning}\\ \textup{i }(x_o,y_o)=(4;0.6)\textup{:}\\&&y=-2.3\cdot(x-4)+0.6 \end{}


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. oktober 2024 af mathon

eller som
i #2:

                 \begin{array}{lllllll} \textup{Tangentligning:}\\ & y&=&a\cdot x +b\\\\& 0.6&=&-2.3\cdot 4+b\\\\&b&=&0.6+2.3\cdot 4 \end{}


Skriv et svar til: Ligning for tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.