Fysik

Snorbølge forsøg - fysik B

02. december 2024 af test1238 - Niveau: B-niveau

Hej, 

Nogen som kan gennemskue denne opgave?

"Afsæt herefter v (hastighed) som funktion af kvadratrod af F (kraft) i et koordinatsystem. Tegn den bedste rette linje igennem punkterne, så linjen tvinges igennem (0,0) Bekræfter linjen v = kvadrat af F/m1, stemmer hældningskoeficienten?" 

Her er vores resultater


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. december 2024 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. december 2024 af peter lind

Afsæt punkterne som du skriver.

Afsæt den bedste rette linje som angivet.

Tegn den bedste rette linje som angivet.

Det burde være rent håndværk. Er der problemer med det og i så fald hvilken?

Du kan også bruge regressionsanalyse, hvis du kender til det.


Svar #3
02. december 2024 af test1238

Jeg kan ikke se hvordan jeg skal beregne hastighed ud fra det givet data. Jeg kan derfor ikke fremstille en v som en funktion af kvadratrod af kraft (:


Brugbart svar (1)

Svar #4
02. december 2024 af mathon

#3

                     v=\sqrt{\frac{F}{m_l}}     hvor m_l \textup{ er masse pr meter snor}

                      v=\frac{\sqrt{F}}{\sqrt{m_l}}=\frac{\sqrt{F}}{\left(m_l \right )^{\frac{1}{2}}}


Brugbart svar (1)

Svar #5
02. december 2024 af mathon

enheder:
                     [v]=\sqrt{\frac{N}{\frac{kg}{m}}}=\sqrt{\frac{kg\cdot m}{s^2}\cdot \frac{m}{kg}}=\sqrt{\frac{m^2}{s^2}}=\sqrt{\left(\frac{m}{s}\right)^2}=\frac{m}{s}


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. december 2024 af mathon

Hvad er N ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. december 2024 af mathon

Hvor er der oplysning om snortykkelserne?

Hvorfor de ubekvemme masser?

Hvor er bølgelængderne angivet?

v beregnes
                       v=\lambda \cdot f


Brugbart svar (0)

Svar #8
04. december 2024 af mathon

Det er formentlig meningen, at du skal 
sandsynliggøre og eftervise 
                                                    formlen
                                                                       v=\sqrt{\frac{F}{m_l}}


Skriv et svar til: Snorbølge forsøg - fysik B

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.