Matematik

Konstruere et parallelogram

10. december 2024 af Asmaahejjj - Niveau: 8. klasse

Hvordan kan jeg konstruere et parallelogram ABCD med vinklen A = 55 grader, AB = 8 cm og AD = 5 cm?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. december 2024 af Moderatoren

Giv dit indlæg en sigende titel. På den måde er der større sandsynlighed for, at lektiehjælperne kan finde dit spørgsmål.

Beskriv så præcist som muligt hvad du har problemer med. Gør rede for hvad du ved, og hvad du ikke ved. På den måde undgår du, at lektiehjælperen bruger tid på at forklare ting, som du i forvejen er bekendt med. Dette illustrerer også, at du har tænkt over opgaven, hvilket ofte giver hurtigere og bedre svar.


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. december 2024 af StoreNord

Lav et tilfældigt punkt A.
8 cm til højte skal vi have et punkt B. Det laves nemmest med:     B=A+(8,0)
Afsæt vinkel A = 55 grader. Tegn halvlinjen AB'.
Lav en cirkel med radius = 5 cm omkring A. Hvor den skærer halvlinjen, ligger punkt D.
Spejl punkt A i en linje gennem B'B med kommandoen:           D=Spejl(A,linjestykke(B',B))

Så kan du med Polygon-værktøjet tegne Parallellogrammet (som også er en rhombe).


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. december 2024 af StoreNord

Det var jo forkert. Jeg prøver igen.

Lav et tilfældigt punkt A.
8 cm til højte skal vi have et punkt B. Det laves nemmest med:     B=A+(8,0)
Afsæt vinkel A = 55 grader. Tegn halvlinjen AB'.
Lav en cirkel med radius = 5 cm omkring A. Hvor den skærer halvlinjen, ligger punkt D.
Lav så et punkt C 8 cm til højre for punkt C.  Brug        C=D+(8,0)

Så kan du med Polygon-værktøjet tegne parallellogrammet.


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. december 2024 af StoreNord

Lav så et punkt C 8 cm til højre for punkt D.  Brug        C=D+(8,0)


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. december 2024 af SuneChr

Profilen angiver, at du går på STX 2.g , og at niveauet er 8. klasse. Lad det nu være.
Af spørgsmålet fremgår det ikke, om du skal bruge lineal, vinkelmåler, passer eller bruge et tegneprogram.
Med papir, blyant, lineal, vinkelmåler og passer gør vi, som vi gjorde i gamle dage:
 - Afsæt linjestykket AD
 - Afsæt vinkel A og linjestykket AB
 - Med AD i passeren slås en bue med B som centrum
 - Med AB i passeren slås en bue med D som centrum
Buernes skæringspunkt er punktet C.

# 2  En rhombe er et parallelogram med fire lige lange sider, - et kvadrat, der er "skubbet til".


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. december 2024 af ringstedLC

#2 og #5 Rhombe er et ældre navn for en figur med det autoriserede navn rombe.


Skriv et svar til: Konstruere et parallelogram

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.