Matematik

Hvordan finder man den ene variabel i en formel når man kender de 2 andre?

10. december 2024 af BananaApprentice - Niveau: 8. klasse

Hvordan er det helt præcist at man finder en variabel i en formel når man kender de 2 andre? Eksempelvis hvis man kender en kegles rumfang og højde, men man skal finde ud af hvad keglens radius er. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. december 2024 af peter lind

Keglens rumfang = π*h*r2/3


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. december 2024 af mathon

                 r=\sqrt{\frac{3\cdot V}{\pi\cdot h}}


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. december 2024 af ringstedLC

#0 Formelsamlingen giver sammmenhængen mellem rumfang/volumen, højde og radius. Du skal så isolere den ønskede variabel:

\begin{align*} R &= \tfrac{1}{3}\,\pi\,r^2\,h \\ 3\,R &= 3\cdot\tfrac{1}{3}\,\pi\,r^2\,h=\pi\,r^2\,h\\ \frac{3\,R}{\pi\,h} &= \frac{\pi\,r^2\,h}{\pi\,h}=r^2 \\ \sqrt{r^2}=r &= \sqrt{\frac{3\,R}{\pi\,h}} \end{}


Skriv et svar til: Hvordan finder man den ene variabel i en formel når man kender de 2 andre?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.