Matematik

mærker

10. november 2025 af shain - Niveau: 9. klasse
1) Er det 11 mærker kunden har mærket?

2) Hvor mange mærker skal samles indenfor for at hente 1 gratis glas? Er det 18*30=540 kr?

Svar #1
10. november 2025 af shain

Billede 2

Brugbart svar (0)

Svar #2
10. november 2025 af SuneChr

Der er mærker til og med 12-feltet.
Det første mærke var gratis.
Der er derfor samlet 12 - 1 = 11 mærker.
Der mangler endnu 18 mærker, før arket er fuldt.
Det er rigtigt, at der skal handles for (mindst) 540,- kr for at få arket fuldt.


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. november 2025 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. november 2025 af ringstedLC

1) Ja!

2) Ja, men gør lidt mere ud af det:

\begin{align*} (30-12)\,\textup{m\ae rke}\cdot 30\,\frac{\textup{kr}}{\textup{m\ae rke}} &= 540\,\textup{kr} \end{}


Svar #5
10. november 2025 af shain

ok tak

Brugbart svar (0)

Svar #6
12. november 2025 af SuneChr

Man kan dog være heldig, hvor kunden før en får mærker og spørger, om man samler på mærker.


Skriv et svar til: mærker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.