Matematik

Beregn isfri periode - HURTIG HJÆLP

08. april 2011 af Altdetder (Slettet)

I en model for de arktiske områder kan primærproduktionen f(x) målt i gram pr. kvadratmeter pr. år beskrives ved en lineær funktion:
f(x) = ax + b
Hvor x betegner længden af den isfri periode (målt i måneder). Det oplyses desuden, at f(2,7) = 18 og f(8,5) = 75.
 

Jeg har beregnet a og b;

For at beregne a benyttes denne formel:
a = (y2-y1)/(x2-x1)
a = (5-7)/(8-2) = -0,3333
a er beregnet til -0,33333


For at beregne b benyttes denne formel:
b = y1 - a · x1
b = 7 - -0,3333 · 2 = 7,66667
b er beregnet til 7,66667
Forskriften hedder f(x) = -0,3333 · x + 7,66667
 

b)
Benyt modellen til at bestemme, hvor lang den isfri periode er, hvis primærproduktionen er 50 gram kulstof pr. kvadratmeter pr. år.
f(x) = -0,33333· x + 7,66667
50 = -0,33333x + 7,66667
-0,33333x = 50 - 7,66667
x = (50-7,66667)/(-0,33333) = -127,013
 

Men det giver jo ingen menings at det giver -127,013


Svar #1
08. april 2011 af Altdetder (Slettet)

Eller har jeg failet fuldstændig fordi man på en eller anden måde skal bruge 18 og 75? så glem mine udregninger?

Hvordan løser jeg den så?


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. april 2011 af andershorsted (Slettet)

 Det virker til at du  har forstået opgaven, men jeg tror at

a = (75-18)/(8.5-2.7)

prøv om du kan løse den med denne værdi for a


Svar #3
08. april 2011 af Altdetder (Slettet)

Okay, tusind tak, nu forstår jeg det :D


Skriv et svar til: Beregn isfri periode - HURTIG HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.