Matematik

Givet to vektorer og en vinkel

09. april 2011 af AberrantSimon (Slettet)

Givet er to vektorer c = 3,15   og d = 5,76 vinklen mellem de to vektorer er 123°
a) Beregn længden | c + d |
b) Beregn længden | c - d |

Hvad skal jeg gøre?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. april 2011 af peter lind

|c+d|2  = (c+d)·(c+d) og c·d = |c||d|cos(v) hvor v er vinklen mellem vektorerne. opgave b løses tilsvarende


Svar #2
09. april 2011 af AberrantSimon (Slettet)

Hvor kommer alt det der | c + d |^2 fra?


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. april 2011 af peter lind

Det er simpelthen den metode man bruger når man skal beregne længder af vektorer.


Svar #4
09. april 2011 af AberrantSimon (Slettet)

Hvis jeg sætter tal i den, er det så 3,15*5,76*cos(123)?

(c+d)*(c+d) = 79,4.


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. april 2011 af peter lind

Det ser ikke særlig rigtigt ud. Har du udeladt parenteser eller lignende ? Kom evt. med nogle mellemregninger.  Multiplikationen af t (c+d)*(c+d)  skal udføres


Svar #6
09. april 2011 af AberrantSimon (Slettet)

Jeg er ikke helt med lige nu, altså hvis jeg (c+d)*(c+d), så får jeg 79,4 men med 3,15*5,76*cos(123) bliver det minus 9,8. Jeg ved ikke om det jeg gøre er rigtig, og evt. du kunne komme med et eksempel.


Svar #7
09. april 2011 af AberrantSimon (Slettet)

Er det kvadratroden af (c+d)*(c+d)?


Brugbart svar (0)

Svar #8
09. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#7

Det er vigtigt at skelne mellem en vektor c og dens længde |c| .

I #1 har Peter Lind vist, hvordan man beregner kvadratet på længden af vektoren c+d . Det skal så regnes ud:

|c+d|2 = (c+d) • (c+d) = |c|2 + |d|2 + 2cd = |c|2 + |d|2 + 2|c||d|·cos(v)

Indsæt nu de kendte størrelser.


Skriv et svar til: Givet to vektorer og en vinkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.