Matematik

Integral

10. april 2011 af Sofiemis (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej. Sidder med en opgave, jeg ikke rigtig kan finde meningen med.

f(x)=1/3x^3-4x+6 og g(x)=-x+6

Graferne for f og g afgrænser i første kvadrant en punktmængde M, der har et areal.

a. tegn graferne for f og g, og bestem arealet af M.

en vandret linje skærer grafen for f i enten ét, to eller tre punkter.

b. bestem de værdier af b, for hvilke linjen med ligningen y=b skærer grafen for f i netop to punkter.

Opgave a er lavet, det er altså kun opgave b jeg ikke forstår! :)

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. april 2011 af mette48 (Slettet)

Find grafernes skæringspunkter ved at løse ligningen

f(x)=g(x)

1/3x^3-4x+6=-x+6


Svar #2
10. april 2011 af Sofiemis (Slettet)

Mange tak!

Må jeg spørge om, hvordan du tolker ud fra opgaveformuleringen, at det er sådan den skal løses? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. april 2011 af NejTilSvampe

#2 - fordi når to grafer afgrænser et område, er de nødt til at skære hinanden mindst 1 steder. De skæringer finder du ved at sætte dem lig hinanden og løse udtrykket mht. x. Husk på det er løsninger  for x >= 0 du ønsker at finde.


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. april 2011 af mathon

      linjen   y = b   skal gå gennem (2,(2/3))
dvs
             b = 2/3


Skriv et svar til: Integral

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.