Kemi

kemi

17. maj 2005 af xyz (Slettet)
"Man kunne forestille sig at bringe koncentrationen af ethylenoxid ned under 1 ppm (efter volumen) ved at opblande stoffet med store mængder luft, før det udledes.

Beregn det minimale luftforbrug til fortyndingen af 50 g ethylenoxid pr. døgn (1 bar, 15 grader C).

jeg har først fundet:

n(C2H4O)= 50g/44,052g/mol = 1,135 mol

derfeter bruger jeg idealgasligningen:

V = (1,135mol*0,08314L*(bar/mol*K)*288K)/1bar

V= 27,177 L DET HER SKAL SÅ FORTYNDES.

Er der en der har en god til hvordan det skal gøres?

Svar #1
18. maj 2005 af xyz (Slettet)

??

Brugbart svar (0)

Svar #2
18. maj 2005 af frodo (Slettet)

V(C2H4O)/(V(luft)+V(C2H4O))=1*10^(-6)

løs denne ligning for V(luft), og du har svaret

Svar #3
18. maj 2005 af xyz (Slettet)

jeg kan godt løse ligningen, men hvorfor 1*10^-6

Svar #4
18. maj 2005 af xyz (Slettet)

hmm.. kan det passe at det minimale luftforbrug til fortyndingen af 50g ethylenoxid er 27177308,7

altså V(luft)?

Brugbart svar (0)

Svar #5
18. maj 2005 af frodo (Slettet)

1ppm=1*10(-6)

og ja, det lyder ganske plausibelt

Brugbart svar (0)

Svar #6
01. februar 2007 af lotte-tQsen (Slettet)

hvor har i den formel fra?

Skriv et svar til: kemi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.