Matematik

Økonomisk bedst?

11. april 2011 af tobl2 (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej har en opgave som lyder


Undersøg, hvilken hastighed der er mest økonomisk for turens pris, og angiv prisen.

Har skulle finde funktionen af prisen i en tideliger opgave. Men kan ikke lige finde ud af hvad jeg skal gøre med denne type. Håber der er nogle der kan give et eksempel, eller et link til hvordan man skal gøre.

På forhånd tak


 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

Det drejer sig sikkert om at finde minimum (eller maksimum) for en funktion f(x) . I den slags analyse finder man ekstremumspunkterne blandt løsningerne til ligningen f'(x) = 0 .


Svar #2
11. april 2011 af tobl2 (Slettet)

altså

0=((2+x^2/300)*300/x)*6,67+98*(300/x)

og så bare løs den


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Jeg har ingen anelse om, hvad du laver her.


Brugbart svar (2)

Svar #4
11. april 2011 af SuneChr

Der henvises til en tidligere opgave:

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1000682#1000985

Forstår spørgsmålet, da jeg selv var involveret.

Formlen, du skriver, kan gøres enkel:       f(x) = 6,67 • x  +  33402 / x

Differentieres denne, ligger der ganske rigtigt et min-punkt svarende til x = ca. 70.

Køres der med ca. 70 km/t, vil leveranceprisen blive lavest mulig.

Hastigheden er også realistisk for en langturschauffør.

ca. 944 kr for turen, når den er billigst.


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. april 2011 af CrapBag (Slettet)

#4

Hvordan kan du få udtrykket til at blive så enkel ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Ved at gange ud og reducere lidt.


Skriv et svar til: Økonomisk bedst?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.