Matematik

Matematik - Resucér og isolér

12. april 2011 af studieportalenxxx (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle sammen! :-D

Jeg har lidt problemer med en matematikopgave, så håber lidt jeg kan få noget hjælp herinde :)

Reducér udtrykket:

(a^2*x - ax^2) / (a(a-x)         - det ser måske lidt forvirrende ud, men håber i fostår :)

Jeg har fået det til: x + ax

kan det passe?

isolér x i formlen:        K = M(1+x)^4
skal man så tage 4-roden af K? og gange ind i parantesen på den anden side? og tilsidst få:

x = ((4-roden-af-K) - M) / M 

jeg er slet ikke sikker!

Håber nogen kan hjælpe, tak på forhånd :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. april 2011 af mette48 (Slettet)

(a^2*x - ax^2) / (a(a-x) =

(ax(a-x))/(a(a-x)) =

x

K = M(1+x)^4   du skal tage 4√ af det hele også M

K/M=(1+x)4

4√(K/M)=1+x

x=4√(K/M)-1


Svar #2
12. april 2011 af studieportalenxxx (Slettet)

tak for svarene :-D

Men, der er lige noget jeg skal forstå helt, kan man ikke også sige:

(a^2*x - ax^2) / (a(a-x) =

(a^2*x - ax^2) / a^2-ax)        - hvis man ganger ind i parantesen

også ender det jo med:  x - x = 0 ?? og det giver ikke så meget mening?

Håber du forstår hvad jeg mener :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. april 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Nej, det kan du ikke.

Man kan ikke begynde at forkorte ud på tværs af forskellige led. Du skal have samlet det hele til ét led, og derefter delt det op i faktorer, for at kunne forkorte.


Svar #4
12. april 2011 af studieportalenxxx (Slettet)

aaah okay! tusind tak skal du ha'! :-D


Skriv et svar til: Matematik - Resucér og isolér

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.