Matematik

Opstil funktion for maskiner

12. april 2011 af Schon (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Godaften.

Jeg mangler hjælp til min matematik aflevering, som skal afleveres i morgen, så hurtig hjælp ville være dejligt :) 

Opgavens oplysninger:

Klargøringsomkostninger: 

Ved manuel maskine - 155 kr

Ved edb-styret maskine - 290 kr

Driftsomkostninger pr. beslag:

Ved manuel maskine - 9,63 kr

Ved edb-styret - 7,83

A: Lindø skibsværft bestiller 100 beslag. Hvilken af maskinerne kan producere disse billigst?

Manuel: 155+(100*9,63) = 1118 kr.

Edb-styret: 290+(100*7,83) = 1073 kr

B: Opstil, for hver maskine, en regneforskrift for de samlede omkostninger som funktion af antal producerede beslag

Det er har jeg mangler hjælp :)

Jeg ved ikke hvordan jeg skal opstille foreskriften :S

På forhånd tak!


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

Du har allerede fundet ud af, hvordan man beregner de samlede omkostninger for de to maskiner ved fremstilling af 100 beslag. Opstil nu de to udtryk, hvor der fremstilles x beslag i stedet for 100 beslag.


Svar #2
12. april 2011 af Schon (Slettet)

 Så   f(x)= 155+(x*9,63)


Brugbart svar (1)

Svar #3
12. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, det er korrekt, for den ene maskine.


Svar #4
12. april 2011 af Schon (Slettet)

 Mange tak for at du lige gad hjælpe mig med at åbne øjene :D


Skriv et svar til: Opstil funktion for maskiner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.