Matematik

Ligning med to ubekendte

12. april 2011 af lilromeo (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Hej allesammen!

Jeg har brug for hjælp til opgave, som jeg simpelthen ikke forstår.

Opgaven lyder: Løs ligningen 7x+2=5x+10

Jeg ved, at jeg skal isolerer x, men jeg forstår ikke, hvordan. Skal jeg sætte den ene ligning lig med y, udregne det og så isolerer x med den fundne y-værdi???

Jeg er helt lost.


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. april 2011 af Anxyous (Slettet)

 Der er kun én ubekendt, nemlig x. Træk 5x fra på begge sider, og træk dernæst 2 fra på begge sider.


Svar #2
12. april 2011 af lilromeo (Slettet)

 Mange tak for hjælpen!


Brugbart svar (2)

Svar #3
12. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#0

Hvorfor blander du y-værdier ind i dette? Drejer det sig i virkeligheden om at finde skæring mellem to linier 
y = 7x+2 og y = 5x+10 ? I så fald løser du den ovenstående ligning i x som Anxyous har beskrevet i #1 og beregner så y-koordinaten for skæringspunktet ved at benytte det fundne x i en af de to forskrifter.


Skriv et svar til: Ligning med to ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.