Matematik

To funktioner er givet ved...

12. april 2011 af LittleMiss (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej! Jeg har lige et spørgsmål.

Jeg sidder med en opgave, der lyder således:
"To funktioner er givet ved  f(x) = x+200  og g(x) = -3x+600
Bestem førstekoordinaten til skæringspunktet mellem graferne for de to funktioner"

Er der mon nogen, der kan komme med en uddybende fremgangsmåde, til at løse denne opgave? 
Det ville bare være fantastisk!

På forhånd tak!


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

Løs ligningen f(x) = g(x) til bestemmelsen af x-koordinaten for skæringspunktet.


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. april 2011 af Anxyous (Slettet)

 Løs ligningen f(x) = g(x) for x.


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. april 2011 af phoebebuffay (Slettet)

 Du sætter de to ligninger lig hinanden og isolerer x:

x+200=-3x+600

4x+200=600

4x=400

x=100 (hvilket er dit resultat)


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. april 2011 af MTO (Slettet)

Du løser ligningen f(x) = g(x):

x + 200 = -3x + 600

Den værdi for x, som du får ud af det, vil være det x-koordinat, som de to grafer har til fælles, og dermed svaret på din opgave.

- Hah, der blev du hjulpet grundigt!


Svar #5
12. april 2011 af LittleMiss (Slettet)

 Selvfølgelig! Tænk, at jeg ikke kunne se, at det var så nemt :) Tusind tak!


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. april 2011 af jrnh555 (Slettet)

sætter de 2 funktion = hinanden

f(x)=g(x)

løser det:

x+200=-3x+600

4x=400

x=100

sætter 100 ind i f(x) og finder y koordinatet


Skriv et svar til: To funktioner er givet ved...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.