Matematik

Skæringspunkt mellem parabler

12. april 2011 af Emmajohanne (Slettet)

 Jeg skal finde skæringspunkterne mellem parablerne med følgende ligninger:

y = 2x2 – 5x + 13  og

y =  – x2 – 3x +21

 

Desuden skal jeg finde den rette linje, der forbinder de to skæringspunkter.

Jeg må ikke bruge TI-Nspire ell. 

 

-På forhånd tak :-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

Sæt de to x-forskrifter lig med hinanden og løs den fremkomne 2.-gradsligning.


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. april 2011 af peter lind

Sæt de 2 funktionsudtryk lig hinanden. Det giver en andengradsligning, som du må løse. Resultatet angiver for hvilken x værdier de 2 parabler skærer hinanden. Sæt disse x værdier ind i en af funktionsudtrykkene og du har y værdierne for skæringspunkterne. Du skal dernæst finde ligningen for den linje, der går gennem skæringspunkterne.


Svar #3
12. april 2011 af Emmajohanne (Slettet)

 Forstår jeres svar til dels ;)

Er det dette jeg skal skrive og reducere?

2x2-5x+13  =  -x2-3x+21

 


Brugbart svar (1)

Svar #4
12. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Ja, netop. Løs nu denne ligning, hvorved man finder x-koordinaterne til de to skæringspunkter.


Svar #5
12. april 2011 af Emmajohanne (Slettet)

 Okay, mange tak! 


Skriv et svar til: Skæringspunkt mellem parabler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.