Matematik

hjælp til matematik, skal aflevers i morgen :)

13. april 2011 af Heeeeeeeeeej (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej alle sammen

¨Jeg sidder med en opg, håber i vil hjælpe mig.

På en time pumper nogle elever 3   m3 vand op med pumpen.

Hvor mange om drejninger har de gennemsnitlig foretaget i minuttet????


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. april 2011 af JamesB (Slettet)

Du måde vide effektiviteten af pumpen før dette kan løses. 


Svar #2
13. april 2011 af Heeeeeeeeeej (Slettet)

Den pumper 3,1 L i min.

men hvordan gør jeg lige det med 3 m3 til liter - eller skal jeg gøre noget andet???


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. april 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Du må vide, hvor mange omdrejninger der går pr. liter. Det du har skrevet nu er det samme som hvis jeg stiller spørgsmålet "Lars køber 10 æbler. Hvad bliver prisen?"


Svar #4
13. april 2011 af Heeeeeeeeeej (Slettet)

skriver hele opg nu:

Mængden af vand, der bliver pumpet op med kødepumpen, afhænger af hvor mange gange drivhjulet bliver drejet rundt. den mængde vand som kæde pumpen kan pumpe op på et minut kan beskrives ved funktionen:

y= 3,1x

y= vandmængde i liter

x= Antal omdrejninger i minuttet

kan det hjælpe?????


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. april 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

3m3 = 3000L.

Antal liter pumpet op pr. minut: 3000L / 60min = 50L

For at pumpe 50L vand op:

50 = 3,1x <=> 50/3,1 = x = 16,13

Dvs. der i gennemsnit er drejet 16,13 omgange pr. minut.


Svar #6
13. april 2011 af Heeeeeeeeeej (Slettet)

Okay mange tak ;D


Skriv et svar til: hjælp til matematik, skal aflevers i morgen :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.