Matematik

Isolering af a og R

13. april 2011 af MichaelsML (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej allesammen. Jeg sidder i en saks !

Jeg har en formel der hedder: A = 1/2 * h * (a+b) - Jeg skal her isolere a, hvordan gør jeg det ?

Og så har jeg en anden formel der hedder V = pi * h * (R^2 - r^2) - her skal jeg isolere R, hvordan gør jeg det ?

Kan i hjælpe ??


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. april 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Hvad er det modsatte af at gange?


Svar #2
13. april 2011 af MichaelsML (Slettet)

dividere .. :)


Svar #3
13. april 2011 af MichaelsML (Slettet)

Kommer den ene til at hedde R = V/pi*h + r^2 ??? eller er jeg helt fra den ..


Svar #4
13. april 2011 af MichaelsML (Slettet)

nej vent .. - det der V/pi*h + r^2 det skal vel være i kvadratrod ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. april 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Brugen af parenteser ville give et bedre overblik, men jeg er overbevist om at du mener:

R = √(V/pi*h) + r2

...som er korrekt.

Så mangler du at isolere a. Den er ret lige til.


Svar #6
13. april 2011 af MichaelsML (Slettet)

Ja det kan du sagtens sige ;) hehe ..

Men nu har jeg faktisk stirret på den i 2 dage - den virker nem, men jeg har stirret mig blind på den ..


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. april 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Okay

Det er sådan set det samme som du lige netop har gjort.

A = 1/2 * h * (a+b) - det modsatte af at gange med 1/2 er at gange med 2 (idet 0.5*2 = 1) så:

2A = h*(a+b)

Hvordan vil du fortsætte?


Svar #8
13. april 2011 af MichaelsML (Slettet)

jeg vil fortsætte med at sige a = (2a/h)-b 


Brugbart svar (0)

Svar #9
13. april 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Du skal så huske at A er A og ikke a. Men ja, præcis.


Svar #10
13. april 2011 af MichaelsML (Slettet)

argh hvor lækkert !!

Tusind tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Isolering af a og R

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.