Matematik

parallelle vektorer

13. april 2011 af gadehund (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej, jeg har opgaven:

bestem tallet k, således af vektorerne  (vektor a) = (12 , 5) og (vektor b ) = ( 16, k)

hvad er udgangspunktet her?? for at løse opgaven?

håber nogen vil hjælpe mig :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. april 2011 af Duffy

Sæt determinanten lig med nul


Brugbart svar (1)

Svar #2
13. april 2011 af bolani (Slettet)

To vektorer er parrallele, når determinanten er lig 0.

dvs.

det(vektor a, vektor b) = 0

(12*k) - (5*16) = 0

12k - 80 = 0

12k = 80

k = 80/12

k = 6,66


Svar #3
13. april 2011 af gadehund (Slettet)

mange tak :)


Skriv et svar til: parallelle vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.