Matematik

differentialregning og bestemt integrale (areal)

14. april 2011 af caj (Slettet)

Hej :)

Jeg har 2 opgaver som volder problemer

1.

f(t) = 15* 0,84^t

bestem f'(3) og gør rede for, hvad dette tal fortæller om mængden af amfetamin i kroppen

Min løsning :

f'(x) = 15 *( t*0,84^2)

f´(3) =15 * (3* 0,84^2) = 31,752

ved ikke præcis hvad dette tal fortæller om mængden. regner med det har noget at gøre med hvor hurtigt mængden tiltager i kroppen.

2.

f(x) = x^2-6x+10 og g(x) = -x+ 6

F(x) : 1/3x^3-x^6+10x og G(x) - 1/2x^2+6x

de to grafer danner sammen et areal og jeg skal bestemme dette areal

Jeg har fundet grænserne 4 og 1 og regner med at F(x) skal trækkes fra G(x), men får et stor tal, så er ikke sikker på, det er det rigtige areal jeg har fundet.

∫41 G(x) - F(x)

efter alle udregninger får jeg 4048,71

Håber der er nogle som kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. april 2011 af Duffy

Arealet er 4½


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

1. Funktionen f(t) = 15·0,84t er en eksponentialfunktion af formen b·at , og du har tilsyneladende ikke forstået, at når a < 1, er funktionen eksponentielt aftagende. Der er derfor tale om, at mængden af stoffet aftager med tiden.

Dit forslag til differentialkvotienten for f(t) er ikke korrekt. Da

f(t) = b·at = b·et·ln(a) , er f'(t) = b·ln(a)·et·ln(a) = b·ln(a)·at = ln(a)·f(t)

2. Her er jeg enig med Duffy i #1.


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. april 2011 af kieslich (Slettet)

1.  Træn lige dine regneregler eller brug en formelsamling:   f '(x) = 15*ln(0,84)*0,843  

f '(3) er negativt og beskriver, hvor meget mængden af amfetamin aftager med i timen efter 3 timer(antager t er i timer).

2.      Arealet = ∫41   g(x)-f(x) dx  = G(4) - F(4)   - (G(1) - F(1) ) =  4.5


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. april 2011 af Krabasken (Slettet)

Mængden i kroppen AFTAGER - det ville da osse være mærkeligt andet - fordi 0,84 er < 1


f ' = 15*ln(0,84)*0,84t

f '(3) = -1,550
 

Nu har du hemmeligholdt benævnelserne, men hvis jeg gætter på, at t er antal timer og f(x) er antal mg, betyder f '(3)
at efter 3 timer er faldhastigheden 1,55 mg pr. time.
__________________________________________________________________________
Opgave 2:
 

x2-6x+10 og -x+6 skærer hinanden i (1,5) og (4,2)
A = integralet fra 1 til 4 af g(x) - f(x) ( da g ligger øverst)
= 4,5.

Vær rar at give os HELE opgaven en anden gang - vi gider ikke spilde vores - og de andres - tid med at skulle gætte ;-)

 


Svar #5
14. april 2011 af caj (Slettet)

Tak for svarene.

Jeg ved godt at den aftager. Jeg var bare træt i går og har skrevet tiltager i stedet for aftager.

Som jeg selv skriver, er det sådan her den skal regnes ud ∫41G(x) - F(x).

óg jeg går ud fra at F(x) : 1/3x^3-x^6+10x og G(x) =  - 1/2x^2+6x er rigtig. Men jeg får stadig ikke 4,5, når jeg regner den ud, hvilket jeg ikke kan forstå. Jeg får hele tiden omkring 4000

Sådan skriver jeg det ind

((0,5*4^2+6*4)-(-0,5*1^2+6*1))-((0,33*4^3-4^6+4*10)-(0,33*1^3-1^6+10*1))

og det giver på min lommeregner 4054,71


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. april 2011 af Duffy

Du kan IKKE skrive sådan her:

41G(x) - F(x).

Se #3


Svar #7
14. april 2011 af caj (Slettet)

nej undskyld. Det var en fejl.

Jeg mener ∫4g(x) - f(x) dx . Men det løser ikke mit problem:)

er mine indtastninger forkert eller har jeg integreret forkert eller hvad skyldes mit forkert resultat ?


Brugbart svar (0)

Svar #8
14. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#7

Hvordan får du et led med x6 i stamfunktionen for f(x) ? Det relevante led i f(x) er -6x , der integreres til -3x2 .

I øvrigt er f(x) ≥ g(x) på intervallet [1;4] , så det drejer sig om at beregne integralet 14 (f(x) - g(x)) dx , og det er jo nemmest først at beregne f(x) - g(x) og så integrere denne funktion.


Brugbart svar (0)

Svar #9
14. april 2011 af Duffy

((0.5*4^2+6*4)-(-0.5*1^2+6*1))-((0.33*4^3-4^6+4*10)-(0.33*1^3-1^6+10*1))

giver på min regner 4070.71

Nuvel: Du integrerer én gang for meget.


Svar #10
15. april 2011 af caj (Slettet)

Tusind tak for hjælpen alle sammen


Brugbart svar (0)

Svar #11
15. april 2011 af Duffy

Selv tak. Fik du så de 4½ ?!


Skriv et svar til: differentialregning og bestemt integrale (areal)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.