Matematik

Noget er x% større end andet?!

14. april 2011 af AntiAnglophobe (Slettet) - Niveau: B-niveau

f(x) = 131.8 * x^-2.5

f(x) = afstanden mellem tagspærene i m

x = bredden af taget i m

Et firma bygger to typehuse, A og B.

Taget på typehus A er 25% bredere end på typehus B

hvor mange % er afstanden mellem spærene på typehus A mindre end på typehus B?

- jeg ved der er lavet et forum om det samme før, men jeg forstår det virkelig ikke!

en anden opgave jeg heller ej forstår:

Opgave 7      En tabel der viser antallet af laks, der rligt blev fanget i Skjern i perioden 2002-2006.

år         2002   2003   2004    2005   2006
Antal    84       123     191       259     308

Antallet af fangede laks kan beskrives ved en liner model:
x = antal r efter 2002, y = antallet af fangede laks.

a) Bestemmelse af tallene a og b.

b) Hvad er den rlige vkst i antallet af laks, der blev fanget?


c) Bestemmelse af fangede laks i 2007 og 2008 iflge modellen.
- Kommentr modellen, nr det oplyses, at der i 2007 blev fanget 399 laks, og at der i 2008 blev fanget 878 laks.
 

- på forhånd tak for hjælpen : D


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

1. Beregn (f(x+0,25x) - f(x))/f(x) · 100%

2. Lav lineær regression på tabellens data. En af de to konstanter beskriver den årlige vækst.
Beregn f(2007-2002) og f(2008-2002) og sammenlign de beregnede tal med faktiske tal.


Svar #2
14. april 2011 af AntiAnglophobe (Slettet)

tak, jeg vil prøve mig ad med det så :)


Skriv et svar til: Noget er x% større end andet?!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.