Matematik

Hjælp til 3 ligninger

14. april 2011 af annahansen2 (Slettet)

Metoder til, hvordan jeg løser disse.

6 1/2*x= 13

1/2*x+4=x

x/2+4=12

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. april 2011 af peter lind

Du skal samle alt der indeholder x på venstre side og alle tal på højre side. Divider derefter med koefficienten til x


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. april 2011 af Krabasken (Slettet)

1) Saml led med x på venstre side af lighedstegnet

2) Reducer på begge sider

og tilsidst 3) Divider ligningen med koeficcienten til x


Svar #3
14. april 2011 af annahansen2 (Slettet)

Reglerne omkring løsning af ligninger kender jeg... Men ligså snart jeg får en ligning, kan jeg ikke finde ud af løsningen.


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. april 2011 af Krabasken (Slettet)

Eksempel:

1)  6½ x = 13

2)  13/2 * x = 13  Nu dividerer vi ved at gange med den omvendte

3)  2/13 * 13/2 * x = 2/13 * 13

x = 2


Svar #5
15. april 2011 af annahansen2 (Slettet)

x/2+4=12                          x= 6

Nu prøvede jeg også lige. Er dette rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. april 2011 af Krabasken (Slettet)

Prøv igen -

1)  Samle

2)  reducere 12-4

3) dividere med ½  (dvs. gange med 2)


Skriv et svar til: Hjælp til 3 ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.