Matematik

find y-værdien !!! :S

17. april 2011 af venneminde (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Hej alle sammen :-)

Håber i kan hjælpe !!

sprørgsmål lyder sådan :eksponentiel funktion y=b•ax  går gennem punktet P(-6 , 120) envidvidere bliver y-værdien 110% større, når x vokser med 5.

find værdien når x=4 :

Tak på forhånden


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. april 2011 af mvp1988 (Slettet)

Du har et punkt som går gennem funktionen f, og vi ved, at y-værdien bliver 110% større, når x vokser med 5. Dermed bestemmer vi det andet punkt, hvor efter vi bestemmer forskriften for f. Til sidst sætter vi x = 4 i funktionen i stedet for x'et plads.

Håber det


Svar #2
17. april 2011 af venneminde (Slettet)

men hvad med b og a hvad står de for, står de for -6 og 120 ??? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. april 2011 af NejTilSvampe

brug a = 1+r

y = b*(1+1,10)^x

indsæt så punktet og bestem b.


Svar #4
17. april 2011 af venneminde (Slettet)

tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. april 2011 af Anxyous (Slettet)

 Alternativt kan du se, at x = 4 er 10 større end x = -6, og at x derfor vokser med 5 2 gange. Altså bliver f(4) = f(-6) * (1+1,1)2.


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. april 2011 af NejTilSvampe

oh ja, så slet ikke at det var en funktionsværdi man skulle finde =) burde måske læse hele tråden inden man besvarer :P



Brugbart svar (0)

Svar #7
17. april 2011 af Krabasken (Slettet)

(1+1,10)/1 = 2,1
 

x2-x1 = 5
 

a=5V(2,1) = 1,15996
 

120 = b * a^x
 

b = 120 / 1,15996^(-6)
 

b = 292,31049
 

Altså y = 292,31*1,16^x
 

f(4) ligger ml. 520 og 540


Skriv et svar til: find y-værdien !!! :S

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.