Matematik

Hjælp til en funktion

19. april 2011 af LuckyLuc (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Funktionen f er givet ved f(x)=x^2+2x-8

Løs uligheden f (x) ≤ 0 , og markér løsningen på bilag 2.

(Check den vedhæftede fil)

(fx)=x^2+2x-8≤0

Diskriminant = 4+32=36

Rødder = (-4+- 6) /2 = -5, 1

Så markere jeg nulpunkterne på kordinatsystem eller hvordan?

Jeg fik den idé:

 f(1) = 1^2+2*1-8=-5

f(-5) = -5^2+2*(-5)-8 = -42

Men kan se at den er helt galt...

Vedhæftet fil: Bilag.2.jpg

Brugbart svar (1)

Svar #1
19. april 2011 af NejTilSvampe

Du skal markere de løsninger som er under x-aksen. dvs. intervallet mellem de to rødder opfylder uligheden.


Svar #2
19. april 2011 af LuckyLuc (Slettet)

 Det vil sige fra og med 0 til -5 markere jeg? Hvis det ikke er sådan så send lige bilaget tilbage med markering.. Tak


Brugbart svar (1)

Svar #3
19. april 2011 af NejTilSvampe

kig på din tegning. Marker der hvor grafen (stregen) er under x-aksen.

Og du har tydeligvist løst den forkert. Det kan tydeligt aflæses at rødderne er -4 og 2, uden overhovedet at løse ligningen.


Svar #4
19. april 2011 af LuckyLuc (Slettet)

 Lol pinligt, tak for hjælpen


Svar #5
19. april 2011 af LuckyLuc (Slettet)

I denne her type opgave er det pure aflæsning og markering?


Brugbart svar (1)

Svar #6
19. april 2011 af NejTilSvampe

ikke hvis der står "Løs uligheden f (x) ≤ 0"

Så forventer de at du løser den, men ja opgaven kan løses udelukkende ved aflæsning.


Svar #7
19. april 2011 af LuckyLuc (Slettet)

Sådan så er den løst tak! Jeg havde sat -b til -4 istedet for -2.. Tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Hjælp til en funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.