Matematik

Eksponentielt voksende funktion

20. april 2011 af zuku (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej studieportalen.
Jeg forstår ikke denne opgave:

Om en eksponentielt voksende funktion f(x)=b*a^x oplyses, at halveringskonstanten er 5, og at f(3)=4,5

Bestem f(8).

skal jeg sætte f(8)= 5?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. april 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Nixen.

Halveringskonstanten bestemmes ud fra:

T½ = log(0.5) / log(a)

Ud fra dette kan du altså beregne a. Når du har fundet a:

f(x) = b*ax . Du kender da a, og har et punkt, (3;4.5). Indsæt punktet istedet for x og y i udtrykket og isolér b. Du har nu fundet funktionen. Derefter er det bare at sige f(8) = ... og beregne.


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. april 2011 af mathon

en eksponentialfunktion
kan ikke
                            både
                                          være voksende
                            og
                                          have halveringskonstant
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. april 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Bumbum. Så self. ikke den voksede. :D

Såfremt #0 mener fordoblingskonstant benyttes at T2 = log(2) / log(a)


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. april 2011 af mathon

Såfremt #0 mener fordoblingskonstant 

                y2/y1 = aΔx

                2 = aT2

                     a = 21/T2 = 20,2


Svar #5
20. april 2011 af zuku (Slettet)

 #1

Jeg forstår ikke hvordan jeg finder frem til a?
Og hvad mener du med 0,5?


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. april 2011 af mathon

kommentar til #4

                y2/y1 = aΔx

                2 = aT2

                     a = 21/T2 = 21/5 = 22/10 = 20,2 ≈ 1,148698


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. april 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Jeg mener med 0.5, at T½ = log(0.5)/log(a) er en generel formel der findes for halveringskonstanten. Hvis du slår op i din bog under dette, vil du finde den formel. I denne formel kan du isolere a.


Svar #8
22. april 2011 af zuku (Slettet)

 Hvordan isolere man halveringskonstanten?

Jeg forstår det ikke, når man ikke rigtig har nogle tal at gå ud fra? 


Brugbart svar (0)

Svar #9
22. april 2011 af mathon

                  ...hvorfor forsøger du at isolere fordoblingskonstanten, som du jo kender værdien af?


Svar #10
22. april 2011 af zuku (Slettet)

 Se svar #7 :)


Brugbart svar (0)

Svar #11
22. april 2011 af mathon

                ...der er slet ikke tale om halveringskonstant i denne opgave


Svar #12
22. april 2011 af zuku (Slettet)

 Jo, læs #0..

Ellers er jeg godt forvirret nu..


Brugbart svar (1)

Svar #13
22. april 2011 af mathon

                       ...genlæs #2

hvis en eksponentiel funktion
                                     er
                                                                voksende har den fordoblingskonstant
                                              
                                                                aftagende har den halveringskonstant
                               


Svar #14
22. april 2011 af zuku (Slettet)

 Hvad skal jeg da gøre?


Brugbart svar (0)

Svar #15
22. april 2011 af mathon

se #3 eller #6


Svar #16
22. april 2011 af zuku (Slettet)

 Godt. Nu er jeg med igen. Mange tak!
Men hvordan skal jeg bruge fordoblingskonstanten? Hvilke tal skal jeg bruge?


Brugbart svar (0)

Svar #17
22. april 2011 af mathon

                        f(x) = b·1,148698x              genem (3;4.5)

                        4.5 = b·1,1486983


Svar #18
22. april 2011 af zuku (Slettet)

Nårh, og så skal jeg isolere b..

Men hvad skal jeg så gøre med f(8)?


Brugbart svar (0)

Svar #19
22. april 2011 af mathon

          f(8) = b·1,1486988


Svar #20
22. april 2011 af zuku (Slettet)

 Hvordan kan jeg finde frem til a, uden hjælpemidler?


Forrige 1 2 Næste

Der er 28 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.