Fysik

Tryk i væsker

20. april 2011 af aaaaaz (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Trykket pvæske fra en væskesøjle med højden h er givet ved formlen
pvæske =h·r·g.

Hvordan skal denne formel forstås?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. april 2011 af mathon

        tyngden af væskesøjlen pr. arealenhed

        søjlens volumen
                                                        V = h·A
        søjlens masse
                                                        m = V·ρ = h·A·ρ
        søjlens tyngde
                                                        F = m·g = h·A·ρ·g

        søjlens statiske tryk
                                                        p = F/A = (h·A·ρ·g) / A = h·ρ·g
                              
 


                                                          
       
 


Skriv et svar til: Tryk i væsker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.