Matematik

Integration af produktfunktioner - nogle der kan hjælpe mig med dette??

21. april 2011 af tulller (Slettet) - Niveau: A-niveau

Integration af produktfunktioner - ja nogle der kan forklare mig dette og give eksempel på en udregning.. 

venlig hilsen stine  


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. april 2011 af NejTilSvampe

det kommer an på funktionen =) man benytter forskellige metoder afhængig af problemet. Kom selv med et eksempel så kan vi tage den derfra? :)

Den man lærer først i gym er vist substitutionsmetoden.


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. april 2011 af mathon

eksempel med substitution:


Svar #3
21. april 2011 af tulller (Slettet)

vores opgave hedder :

En funktion er givet ved . sin(X)^2*COSX

(her ved jeg så at vi skal intigrere vores ligning og herved bliver det en 3 gradsligning, og hvordan regner man såanne en ud? vi har fundet røderne ved at se på grafen men vores lære vil have at vi regner det ud også  )
a. Tegn funktionen i definitionsintervallet.
b. Bestem funktionens rødder i definitionsintervallet (analytisk).
c. Bestem arealet af den del af funktionen der ligger i 1. kvadrant.
 

venlig hilsen stine

har lavet substitutionsmetoden


Brugbart svar (1)

Svar #4
21. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Der er tale om en funktion, ikke en ligning. Man skal så bestemme det ubestemte integral

∫ sin(x)2·cos(x) dx

her kan man med fordel benytte substitutionen t = sin(x) , dt = cos(x) dx , hvorved integralet omskrives til

∫ t2 dt ,

der let kan integreres, hvorved man så substituerer tilbage.

Rødderne findes ved at løse ligningen   sin(x)2·cos(x) = 0  . Benyt nulreglen for et produkt til at finde rødderne i denne ligning.


Svar #5
23. april 2011 af tulller (Slettet)

#4

sorry jeg kan se at jeg har glemt at skrive intervallet ind for grafen..

ved at intigrere ligningen bliver det jo en 3gradsligning, og den skal vi regne ud i hånden, og må ikke bruge mat programmer til dette.. hvordan regner man sådanne en ud? gerne med eksempel

og tusinde tak for din forklaring.. dette hjalp meget..


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. april 2011 af NejTilSvampe

#5 - brug at sin(0) = 0 og sin(pi*2n) = 0

og at cos(½pi+2n*pi) = 0


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. april 2011 af NejTilSvampe

glem to tallerne, det var da fjollet af mig :p

sin(n*pi) = 0  og  cos(½pi + n*pi) = 0  , hvor n er integer.

sådan må det vel være =)


Brugbart svar (0)

Svar #8
24. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Hvilken ligning er det, du integrerer ? Man skal finde nulpunkter for funktionen sin(x)2·cos(x) , hvilket jo gøres ved at benytte nulreglen og så løse ligningerne sin(x) = 0 og cos(x) = 0 særskilt.

sin(x) = 0 ⇒ x = p·π , p ∈ Z

cos(x) = 0 ⇒ x = (π/2) + p·π , p ∈ Z

hvilket vist også er det tilsigtede indhold i #7 .


Svar #9
26. april 2011 af tulller (Slettet)

tusinde tak alle sammen.. vi er nu kommet videre til den sidste opgave og lige meget hvad vi gør får vi 0

er der nogle der kan hjælpe med denne..


Skriv et svar til: Integration af produktfunktioner - nogle der kan hjælpe mig med dette??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.