Matematik

Forklaring af funktion

21. april 2011 af slapdack (Slettet) - Niveau: A-niveau

I en model betegner O(x ) (målt i kr.) en virksomheds samlede omkostninger ved en produktion på x enheder af et bestemt produkt. Den pris pr. enhed, som virksomheden kan sælge samtlige x enheder for, betegnes a(x ) (målt i kr.) I modellen antages det, at:
O(x )=0,0024*x^2+10^6 og a(x )=-0,008x+1300
I modellen kan virksomhedens fortjeneste ved salg af samtlige x enheder bestemmes ved:
F(x )=x*a(x )-O(x ).

Hvis jeg producerer en varer, vil det så koster over 1 million kr blot at producere den? (O(x))

Hvad betyder desuden a(x) ? Den har jo negativ hældning, vil det sige, at jo flere de producerer, jo mindre kan de tage for dem`?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. april 2011 af NejTilSvampe

a(x) har negativ hældning ja. Det kan forklares ved at efterspørgelsen falder når der bliver produceret flere enheder.

de 10^6  i O(x) , kunne repræsentere de penge det koster dig at starte virksomheden op og udvikle produktet osv.


Skriv et svar til: Forklaring af funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.