Matematik

Vektor regning

22. april 2011 af pilovich (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har brug for hjælp til denne opgave, nogen der har et løsningsforslag? 

Summen af kræfterne F1, F2 og F3 er nul, F2 er vinkelret på F3 .

Bestem F1 og F2 når F3 = 3N .


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. april 2011 af mette48 (Slettet)

Lav en tegning af kræfterne der alle samles i (0,0) enhed: N

F3 = (3,0)

F2 er lodret  F2=(0,f2)

F1= (x,y)

(3,0)+(0,f2)+(x.y)=(0,0) ⇒ (x,y)=(-3,-f2)

Der mangler en oplysning for at F2 og F1 kan findes


Svar #2
22. april 2011 af pilovich (Slettet)

 Jeg har regnet mig frem til vinklen mellem vektor 1 og 3 = 38,72

kan det bruges til noget?


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. april 2011 af mette48 (Slettet)

Ja da.

f2=(-3*tan 38,72)

Så skal du bare regne længderne af vektorerne ud med afstandsformlen


Svar #4
24. april 2011 af pilovich (Slettet)

 Jeg har F3 = (3,0)

F2 = (0, -2,4)

F3 = (-3 , 2,4)

Men det får jeg altså ikke til at passe. Det burde da være sådan at når jeg ligger F2 og F3 sammen - så giver det 0?


Svar #5
24. april 2011 af pilovich (Slettet)

 desuden hvor har du f2=(-3*tan 38,72) fra?

Hvilken formel bruger du og hvad hedder den saa jeg kan laere mere om den?


Skriv et svar til: Vektor regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.