Matematik

ligning for tangent til grafen igennem punkt

22. april 2011 af stranded (Slettet) - Niveau: A-niveau

En funktion f er løsning til differentialligningen dy/dx=(x3+1)/y og grafen for f går gennem punktet P(2,4). Der skal bestemmes en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P.

Jeg er ærlig talt lidt på bar bund mht. denne opgave. Al hjælp vil blive værdsat!


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

Tangenten til grafen for funktionen f(x) i punktet (x0 , f(x0)) har ligningen

y = f'(x0)·(x - x0) + f(x0)

Her kendes x0 og f(x0). Benyt så differentialligningen til at beregne f'(x0) , hvorved tangentens ligning kan opstilles.


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. april 2011 af peter lind

Ligningen for tangenten til en graf for f(x) i (x0,f(x0)) er y = f'(x0)(x-x0)+f(x0). f'(x0) finder du ved at sætte de givne værdier for x og y ind i differentialligningen.


Svar #3
22. april 2011 af stranded (Slettet)

 Mange tak for hjælpen! 

#2: Med x og y mener du da x0 og f(x0)? Altså, det er 2 og 4 jeg skal indsætte i differentialligningen, ikke sandt?


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Der er givet punktet P(2,4) , så x0 = 2 og f(x0) = 4 . Indsæt dette i differentialligningen, hvorved dy/dx = f'(x0) kan beregnes.


Svar #5
22. april 2011 af stranded (Slettet)

 Okay, mange tak :-)


Skriv et svar til: ligning for tangent til grafen igennem punkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.