Fysik

Eksempler på udregninger for gasser

24. april 2011 af 282726 (Slettet)

Hej

Jeg kunne godt bruge nogle eksempler med tal på udregninger for Gay-Lussacs´ 2 love, jeg synes nemlig ikke selv kan jeg få det til at passe, når jeg sætter tal ind.  

1. lov

p * V = n * R * T

(p * V/)/V = ((n * R)/V)  * T

p = k * T

2. lov

p * V = n * R * T

(p * V)/p = ((n* R)/p)  * T

V = k * T

Jeg håber nogle kan hjælpe :) på forhånd tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. april 2011 af Jerslev (Slettet)

#0: Prøv at komme med dine taleksempler i stedet. Så kan vi se på, hvor kæden hopper af.


Svar #2
24. april 2011 af 282726 (Slettet)

okay tak :)

jeg har brugt værdierne

p = 2 kPa

V = 0,0005 m3

n = 0,00041 mol

R = 8,31 pa *m3/mol * K

T = 293,15 K


Brugbart svar (1)

Svar #3
25. april 2011 af Jerslev (Slettet)

#2: Hvad er dine beregninger så?


Svar #4
25. april 2011 af 282726 (Slettet)

p = ((0,00041 * 8,31) / 0,0005) * 293,15 = 1997,58

hm..


Brugbart svar (1)

Svar #5
25. april 2011 af mathon

        p = (n·R · T) / V

        p = (0,00041 mol)·(8,31 Pa·m3/(mol·K))·(293,15 K) / (0,0005 m3) = 1997,58 Pa = 1,99758 kPa ≈ 2 kPa


Svar #6
25. april 2011 af 282726 (Slettet)

aah mange tak for hjælpen, nu forstår jeg det :)


Skriv et svar til: Eksempler på udregninger for gasser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.