Matematik

Bestem den årlige vækstrate

25. april 2011 af heliumdyt (Slettet)

er der nogen der er frisk på at give en hånd, med punkt b.

I perioden 1990-2000 var den årlige vækstrate i den udvundne vindenergi på verdensplan
24,6 %. I år 2000 var den udvundne vindenergi 10,4 GW.

a) Bestem den udvundne vindenergi i år 2007, når det antages, at den årlige vækstrate
efter år 2000 var 24,6 %.
Den har jeg bestem vha. renteformlen til 48,49


b)Bestem den årlige vækstrate i den udvundne vindenergi i perioden 2000-2007 under
forudsætning af, at vækstraten er konstant.


Kan jeg godt gøre således:
10,4*(1+x)^7=94,1
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. april 2011 af peter lind

Hvis x = 0,246 så ja


Svar #2
26. april 2011 af heliumdyt (Slettet)

nej jeg får 0,39....

hvordan skal jeg gøre ??


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. april 2011 af peter lind

Hvor får du de 0,39 fra? Du skal bruge  renteformlen K = K0(1+r)n hvilket også er formlen du angiver til sidst, hvis x den relative årlige stigning, r = 24,6% = 0,246


Svar #4
26. april 2011 af heliumdyt (Slettet)

når jo upsss min fejl :-)


Skriv et svar til: Bestem den årlige vækstrate

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.