Matematik

Hjælp til matematik opg

25. april 2011 af riiiikke (Slettet) - Niveau: C-niveau

2001 En størrelse vokser med 15 % om året.
Hvor mange procent er størrelsen vokset efter 3 år?

2002 Om en eksponentielt voksende sammenhæng y = b·ax oplyses, at for x = 7 er y = 26. Der oplyses også, at for x = 28 er y = 345.
Beregn tallene a og b.
Beregn fordoblingskonstanten.
Løs ved beregning x-værdien for y = 1000.

2003 Vandrør udvider sig ved opvarmning. Ved monteringen af et PEX-plastrør til varmt vand var temperaturen 20?C og længden af røret 25,00 meter. Når temperaturen stiger til 60?C, bliver røret 0,18 meter længere. Der er en lineær sammenhæng mellem rørlængden (y) målt i meter og temperaturen (x) målt i ?C.
Beregn tallene a og b, og angiv betydningen af a.
Beregn rørets længde ved temperaturen 70?C.
Røret er monteret, så dets længde kan øges med op til 0,30 meter, uden at der optræder skadelige spændinger i røret.
Beregn, hvor stor temperaturstigning der da kan tillades.
 

1802 Bestem løsningen til ligningen 2,7·0,81x = 1,1

1803 På baggrund af et stort antal målinger foretaget i mange lande regner man med, at der er en lineær sammenhæng mellem en persons maksimale pulsfrekvens og personens alder.
For en 20-åring er den maksimale pulsfrekvens 200 slag pr. minut og for en 60-årig er den 160 slag pr. minut.
Bestem formlen for den lineære sammenhæng mellem personens alder (x-værdi) og den maksimale pulsfrekvens (y-værdi).
Hvad er den maksimale pulsfrekvens for en 35-årig?
Hvilken alder svarer til en maksimal pulsfrekvens på 164 slag pr. minut?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. april 2011 af Bootstrap (Slettet)

2001:
52,0875 %

2002:
For at finde a:
a=y2/y11/x2-x1

Dine punkter:

P(7;26)

Q(28;345)

a=345/261/(28-7)

a=1,131016251

b=y1/ax1

b=10,98225269

Fordoblingskonstanten:

log(2)/log(a)

T2=5,630007436


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. april 2011 af mette48 (Slettet)

2001 brug renteformelen

k=k0(1+r)n        hvor r=15% og n=3

2002

y=b*ax

(7,26)   indsættes

1)  26=b*a7

 (28,345) indsættes

2)  345=b*a28

divider 2 med 1 og isoler a

indsæt a i 1 og isoler b


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. april 2011 af Bootstrap (Slettet)

2003: Den skulle være lige til

y=ax+b

Indsæt tal og du er færdig.

1802:

x=0.5029721079
 

1803:

y=220-x

Hvor at y=maks pulsfrekvens og x=alder

For en 35 årig:

y=220-35

y=185

og en der har en pulsfrekvens på 164 pr. minut

164=220-x

x=220-164

x=56


Svar #4
25. april 2011 af riiiikke (Slettet)

Jamen, hvordan skal man gøre det når man får at vide det er en størrelse og der ikke står noget tal ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. april 2011 af Bootstrap (Slettet)

Gøre hvad?


Svar #6
25. april 2011 af riiiikke (Slettet)

i opg 2001

En størrelse vokser med 15 % om året.
Hvor mange procent er størrelsen vokset efter 3 år?

hvordan regner man det så ud, når det er en størrelse og ikke et tal ? man ved jo ikke hvad start kapitalen er eller lignende .


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. april 2011 af mette48 (Slettet)

sæt kapitalen til 100 kr

efter 3 år er den vokset til 100*1,153 kr

Den søgte % bliver så (100*1,153-100) %


Skriv et svar til: Hjælp til matematik opg

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.