Matematik

eksponentiel funktion

25. april 2011 af Xman1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

grafen for en eksponentiel sammenhæng :

y = c*1.20^x

jeg skal i denne opgave bestemme tallene a,b og c.

a og b må være et punkt på grafen.
Jeg har fundet et tydeligt punkt: 3,3

dvs:

y = c*1.20^x

3 = c*1.20^x

jeg skal nu finde c, men hvordan isolere jeg den ??


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

Så skal du løse ligningen

3 = c·1,203 ,

c = 3 / 1,203


Svar #2
25. april 2011 af Xman1 (Slettet)

det giver følgende:

1.736

dvs forskriften hedder:

y = 1.736*1.20^3

?? eller hva ??


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, der skal jo indgå et x i forskriften.

Du startede med forskriften

y = c·1,20x

og nu har du bestemt c ved hjælp af et punkt på grafen. Så skal du indsætte den fundne talværdi for c i forskriften.


Svar #4
25. april 2011 af Xman1 (Slettet)

 jeg har valgt et andet punkt på grafen som er : (3,2)

c fik jeg til at give 2,083

dvs: Y = 2,083*1.20^x

hvordan finder jeg x ??


Skriv et svar til: eksponentiel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.