Matematik

parallelle vektorer

28. april 2011 af helloemilie (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hjælp mig :-)

I et koordinatsystem er givet vektorerne a = (t-1 ; 2) og b = (3 ; t)

Bestem de værdier af t, for hvilke a og b er parallelle.


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. april 2011 af ramme2 (Slettet)

For vektor a parallel med vektor b gælder at tværvektor til b gange vektor a er lig nul

tværvektor  b*a = 0          vektor b = (3,t)    tværvektor b  (-t,3)     gang tværvektor b med vektor a og sæt resultatet lig 0     Håber det giver mening ellers vil jeg gerne sætte det op. 


Svar #2
28. april 2011 af helloemilie (Slettet)

Tusind tak, det giver rigtig god mening :-)


Skriv et svar til: parallelle vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.