Kemi

nem opgave

18. maj 2005 af supdanny (Slettet)
Jeg er lidt dum til kemi, men jeg sidder her og knokler med en simpel kemi-opgave:

20 ml 0.125 NaHSO3 i 25 ml 0.125 M NaOH. Kan ikke udregne PH-værdien.

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. maj 2005 af ninnacaroline (Slettet)

formlen til at udregne pH er: -log[H+] , find antal H+'er, og sæt dem ind i formlen.

Brugbart svar (0)

Svar #2
18. maj 2005 af frodo (Slettet)

kig på ligningen HSO3^- + OH- --> SO3^2- + H20

og overvej hvilket stof, som du har tilbage opløsningen, der dominerer pH

Svar #3
18. maj 2005 af supdanny (Slettet)

skal jeg finde ud af hvor mange mol der er, og hvor mange af dem, der er H+'ser? Hvad med OH'erne? Betyder de ikke noget? Jeg er meget forvirret, og kom ikke til nogen opklaring.

Brugbart svar (0)

Svar #4
18. maj 2005 af frodo (Slettet)

nej, overvej hvor meget OH- der er tilbage efter sammenblandingen, da dette langt dominerer blandingens pH. Deter ihvertfald ikke den store fejl, at beregne pH på grundlag af denne.

Brugbart svar (0)

Svar #5
18. maj 2005 af ninnacaroline (Slettet)

mhm, bland dem sammen, find hvor mange H+'er der er og sæt dem ind i formlen..

#4 right ? :S eller er jeg gal på den ?

Brugbart svar (0)

Svar #6
18. maj 2005 af frodo (Slettet)

#5: principielt, er der jo ikke noget i vejen med det, men hvordan har du tænkt dig at finde antallet af H+'er eksakt?

Svar #7
18. maj 2005 af supdanny (Slettet)

jeg har ingen ide om, hvad der for en formel. Jeg er nødt til at starte fra bunden af. Skal jeg finde ud af hvor mefet stofmængde Oh og H der er? og finde differensen? og hvad skal jeg så?

Brugbart svar (0)

Svar #8
18. maj 2005 af frodo (Slettet)

find den overskydende mængde OH-, og sig så, at dette langt dominerer pH!

find pOH=-log[OH-]
og derudaf pH

Svar #9
18. maj 2005 af supdanny (Slettet)

okay men først og fremmest skal jeg finde mængden af OH-. Skal jeg gøre det ved: C*V. og derefter finde ud af, hvor stor en del OH- fylder i det.

Brugbart svar (0)

Svar #10
18. maj 2005 af frodo (Slettet)

find n(OH-) og n(HSO3^-)
betragt da reaktionsskemaet ovenfor, og fin dden overskydende mængde OH-, og del med voluminet

Svar #11
18. maj 2005 af supdanny (Slettet)

Så er det her rigtigt:
Stofmængden beregnes 0,02*0,125*((1.00794+ 15.9994)/(1.00794+15.9994+22.98977)) = 0.002657

14-(-log [0.002657])

???

Brugbart svar (0)

Svar #12
18. maj 2005 af frodo (Slettet)

nej n=c*V
udnyt dette til at finde n for hvert af de to stoffer, og find differensen imellem dem.(der er ovewrskud af OH-). del med det samlede volumen

Brugbart svar (0)

Svar #13
18. maj 2005 af ninnacaroline (Slettet)

#6 Kan ikke lige pt huske hvordan, men lavede en opgave som det i dag. Og der fandt vi H+'erne ud fra det.

Brugbart svar (0)

Svar #14
18. maj 2005 af Katty (Slettet)

#13, så har der nok været overskud af syren.

Svar #15
18. maj 2005 af supdanny (Slettet)

så...
0.025*0.125-0.020*0.125/50 ?

og så -log og så finde ph?

Brugbart svar (0)

Svar #16
18. maj 2005 af frodo (Slettet)

ja, men volumen er kun 45.

Svar #17
18. maj 2005 af supdanny (Slettet)

nåh ja,... men mange 1000 tak

Skriv et svar til: nem opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.