Matematik

Lineær funktion

01. maj 2011 af KEGE (Slettet)

Jeg har en tabel med x-værdier og y-værdier, men kan ikke finde ud af regression, når jeg har med årstal at gøre.

x er antal år efter 1988, herunder x{1988,1990,1992,1994,1996,1998,2000}

y er årlige forbrug af kWh herunder y{635,605,573,541,512,483,454}

Hvordan kan jeg bestemme talene a og b, når den har form y = ax+b, - hvordan kan jeg lave regression med disse x-værdier? Jeg har en TI-nspire CAS
 

MANGE TAK!


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. maj 2011 af AskTheAfghan

a = y2-y1/x2-x1

b = y0/ax0


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. maj 2011 af mette48 (Slettet)

Brug liniær regression

du kan bruge x-værdierne som de står eller du kan vælge at x skal være antal år efter 1888


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. maj 2011 af Euroman28

Se Maple printout..

- - -

Der er Matematik i alt.

Vedhæftet fil:forbrug.pdf

Skriv et svar til: Lineær funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.