Matematik

Hjælp til matematik B

01. maj 2011 af lindbergjensen (Slettet)

Hej jeg har fået stillet nogel opgaver som jeg ikke helt kan finde ud af håber i kan hjælpe :)

Opgave 1 Reducér udtrykket (a − b)(a + b) + b(a + b) − a2 .
Opgave 2 Et andengradspolynomium er bestemt ved
P(x) = 2x2 + 4x +1.
Grafen for P er en parabel.
Bestem koordinatsættet til parablens toppunkt.
Opgave 3 Bestem integralet

∫ 3x2 dx.

i intergraletegnet står der 2 for oven og 1 for neden


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. maj 2011 af jeppetoft (Slettet)

 Opgave 1:

(a-b)(a+b)+b(a+b)-a2

Start med at regne det ud, der er skrevet med fed. Du ganger først a ind på a og b i parantes nr. 2. Derefter gør du det samme med b'et i parantes nr. 1.

a2+ab-ba+b2+b(a+b)-a2

Da ab=ba går de to ud med hinanden og du skal nu bare gange den sidste parantes ud og forkorte:

a2+b2+ba+b2-a2=2b2+ba

Opgave 2:

P(x)=2x2+4x+1

Prøv dig frem vha. toppunktsformlen her: http://voa2.systime.dk/typo3temp/gt3math/950fe367ced9ec1002dece51942d7124.png

Husk, at a=2 og b=4 og c=1 i dit tilfælde.

Opgave 3:

∫ 3x2 dx=[x3]12

Herefter evaluerer du integralet i 2 og trækker integralet evalueret i 1 fra:

23-13=8-1=7


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. maj 2011 af ramme2 (Slettet)

2^1 ∫ 3x3 dx

2^1  I x3 I       du finder stamfunktionen

23 -13 = 7      Du indsætter grænseværdierne for x       


Skriv et svar til: Hjælp til matematik B

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.